DE BASIS OM JE ZIT EN RIJDEN TE VERBETEREN.

TRAIN JEZELF VAN ONBEWUST NAAR BEWUST EN VAN ONBEKWAAM NAAR BEKWAAM.

FleXBacK Stabiliteitstraining

DE BASIS OM ALS RUITER JE HOUDING EN ZIT TE VERBETEREN

 

FlexChair Stabiliteitstraining is een methode om je rijtechniek te verbeteren, rugklachten te verhelpen maar zeker ook te voorkomen. De trainingen zijn zeer populair in de ruitersport en wordt vooral gebruikt onder de dressuur, spring en eventing ruiters, met zeer goede resulltaten! Het helpt de ruiter om mobiliteit, stabiliteit en coördinatie te trainen. Het gebruik van de FlexChair laat jou als ruiter zien welke beweging je bewust maar vooral onbewust maakt. Het is prettig om deze punten te kunnen trainen zonder je paard hiermee te belasten. 

De Flexchair staat voor dynamisch actief zitten. Dit betekent dat het lichaam de bewegingen van de Flexchair stuurt na een inslijpperiode in het brein.  In de voet en in de zitting zit het bewegingselement dat de bewegingen van de rug nabootst en de rug versterkt langs natuurlijke weg. 

Op de flexChair zul je ervaren dat je bekken belangrijk is bij het paardrijden. Hiermee stuur de de bewegingen van je paard aan. Een soepel bewegend bekken en een ontspannen rug zijn voorwaarden om tot een goede onafhankelijke zit te komen. Ook je paard zal hierdoor soepeler worden, zijn rug loslaten  en de achterhand gaan gebruiken.

 

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Twitter Social Icon
VOLG ONS OP